Smutskastning inom politiken

Feminism

Ända sedan en tid tillbaka kan man vittna om otroligt smutsiga kampanjer vad gäller val av president eller val av partier. Den senaste presidentkampanjen i amerikansk politik, när Hillary Clinton stod öga mot öga med nuvarande presidenten Donald Trump, gjorde att folk häpnade över hela världen. På det stora hela handlade det om hur man kunde göra illa motkandidaten och även om folk generellt tycker om intriger och spänning, så var det ett mycket lågt valdeltagande.

Detta verkar ha smittat av sig på många andra länder där man ser partier ta ställning mot varandra i debatter och tv-program och antingen mobba ut den ena eller håna den andra. Är detta den nya tidens politik och vad kan egentligen komma ut av det?

Många är säkert mycket intresserade över framtida valkampanjer för att se hur man handskas med varandra och hur mycket det egentligen handlar om maktbegär och att få så många röster som möjligt istället för att fokusera på de riktiga problemen. Alla har rätt i att försvara sina åsikter men man märker dock att den politiska debatten har handlat betydligt mer om att sätta dit andra istället för att samarbeta.

nullpoint