Hur jämställd är din arbetsplats?

Feminism

Vissa hävdar att feminismen har gått för långt. Men en snabb blick på många arbetsplatser runt om i Sverige gör det tydligt att så inte är fallet. Många arbetsplatser hävdar också att de ständigt arbetar för jämställdhet, men frågar man de anställda så ser verkligheten annorlunda ut.

Undersök din arbetsplats

Att skapa en medarbetarundersökning om jämställdhet och allmän trivsel på arbetsplatsen är ett bra sätt att få en bild av vad som måste göras. Det handlar om att män och kvinnor ska känna att de behandlas på lika villkor. Att individuella löner är rimliga i förhållande till varandra, och att medarbetarna känner sig trygga på arbetsplatsen. Med en medarbetarundersökning kan din arbetsplats få hjälp med att utvecklas åt rätt håll.

Många vågar inte berätta

Att behandlas illa på arbetsplatsen är tungt. Det är trots allt där vi spenderar en stor del av våra liv. Det kan också kännas läskigt att “skvallra” till en chef om missförhållanden. Genom en anonym medarbetarundersökning får alla chansen att berätta hur det ligger till utan att göra det personligt. Vissa saker behöver förstås komma till ytan ändå, särskilt vid allvarliga incidenter. Men genom en medarbetarundersökning får alla anställda en chans att komma till tals och vara ärliga med hur de känner.

nullpoint