När feminism går för långt

Feminism

När man bor i Sverige så är det svårt att undgå att höra om feminism i det dagliga talet. Så fort tv:n slås på eller en tidning öppnas, så är feminism ett hett ämne som debatteras i stort sett dagligen. Men när blir feminism en diskussion som inte längre är nyanserad? Feminister själva menar att feminism aldrig kan gå för långt. Men när ett ämne inte längre blir ett naturligt samtalsämne och det hela tiden väcker debatt, så kan man definitivt påstå att feminismen har gått för långt.

Många feminister utger sig för att ta strid för kvinnans rättigheter, såsom rätten till abort och rätten till lika löner. Samtidigt så finns det många frågor där feministerna är mer sexistiska än den värsta machomannen. Förr i tiden var feministerna där för att strida om rätten till arbete och rösträtt – idag finns det en stor del radikala feminister som anser att frågor som att ha tillgång till gratis mensskydd och sluta raka armhålorna, är något att verkligen ta strid för…

Om man ser till historien, har kvinnan blivit nedtryckt. Det är inget snack om den saken. Detta har förbättrats med rätten till att rösta, att ta ett arbete och att kunna bestämma över sin egen kropp. Men om man jämför med många andra länder, har Sverige tillämpat sin feminism genom att i mångt och mycket byta ut kvinnor mot män och män mot kvinnor. Den förförelse och den uppvaktning som förekommer i nästan alla andra europeiska länder, har i stor del dött ut i Sverige. Istället gömmer man det som gör kvinnan till kvinna och mannen till man, genom att sätta en pixel över debatter, dvs lägga locket på och fortsätta i samma veva. Att ge en kvinna en komplimang har blivit sexistiskt, att ta första initiativet som man till en date har blivit sexistiskt och att bjuda upp en kvinna två gånger till dans under en kväll – kan orsaka att man hamnar på den senaste listan över sexbrottslingar i #metoo och till och med få en polisanmälan på sig.

Att bejaka sin kvinnlighet respektive sin manlighet är idag nästen ett utdött fenomen i en stor del av landet. Att säga till folk att man avskyr feminism, gör att man direkt drar på sig blickar som borde kunna döda om vederbörande fick bestämma. Att inte vara feminist i det könsneutrala Sverige, är idag en dödssynd. Att tycka om maskulina män som drar på sig fixarmössan, är att vara förlegad och gammalmodig. Att som människa av manligt kön vilja hålla på traditionerna och agera gentleman, gör att man ofta blir kallad kvinnoförnedrare. Frågan är; hur får man egentligen till en bra balans i samhället? Kan feminism istället leda till mer sexism? Svaret är utan tvekan; JA.

Att låta alla människor vara lika värdefulla är naturligtvis av stor vikt. Men att avsiktligen ta ifrån oss det som gör oss unika, gör att denna radikala feminism inte kommer att bli särskilt långlivad…

nullpoint