Politiskt och feministiskt arbete för jämlik vård

Feminism

Vården i Sverige är fortfarande inte jämlik, och det är flera patientgrupper som drabbas av samhällets ojämlikhet. För att råda bot på samhällets orättvisor krävs engagerade politiker som verkligen har folkets bästa för ögonen, istället för att sko sig själva penga- och karriärmässigt. Bland områden där vården behöver förbättras finns bröstoperationer, där många cis- och transkvinnor drabbas av olika former av diskriminering.

Med Motiva Round finns stora möjligheter till valfrihet vad gäller implantat som används vid bröstoperationer. Dessa implantat ger en säker och balanserad fasthet samt en hög projektion, vilket innebär att de är väl lämpade för många olika sorters bröstrekonstruktioner. Med Motiva Round uppnås ett ungt och piggt utseende, samt en mjuk och rund känsla. Via Motivas hemsida kan du hitta erfarna Motiva-kirurger som kan utföra en säker bröstförstoring, oavsett vilket skäl du har till operationen. Kanske du vill rekonstruera dina bröst efter en sjukdom, genomgå könsbekräftande vård som transperson eller skaffa Motiva Round-implantat av andra skäl. Du kan här använda verktyget “hitta en kirurg” vilket ger dig kontakt med en kirurg som passar för dina mål och behov. När du väljer implantat bör det göras med hänsyn till din individuella basvävnad och anatomi. Du och din kirurg hittar då den perfekta matchningen mellan olika implantat, som Ergonomix, Anatomical TrueFixation eller Motiva Round.

Mänskliga rättigheter

Feminism handlar om att ge mänskliga rättigheter till kvinnor, då kvinnor genom historien har diskriminerats och behandlats sämre än män. Den svenska rösträtten för kvinnor är exempelvis bara lite drygt hundra år gammal, före det ansågs kvinnor inte lämpade att utöva demokratiska rättigheter. Även rätten till könsbekräftande vård som bröstoperationer är något som har krävt feministisk och politisk kamp.

nullpoint